ENOteca.hr, vaš online podrum - webshop za vino, maslinovo ulje i popratni inventar.

0
Punta Cissana
Maslinovo ulje Punta Cissana
ENOteca ekstradjevičanska maslinova ulja

-

Dodaj u košaricu

Zatraži ponudu

Punta Cissana

Punta Cissana, ovo ekstradjevičansko ulje posebna je selekcija isključivo autohtonih sorti (buže muške, buže ženske, buže puntože i rosignole).
Ulje, dobiveno iz 150 godina starog maslinika, nazvano je prema prestižnoj lokaciji Punta Cissana kod Barbarige s tisućljetnom tradicijom maslinarstva. Vjeruje se kako se maslinarstvo u ovom podneblju razvilo još u vrijeme prvih grčkih kolonija na sjevernom Jadranu, a upravo u ovom masliniku pronađeni su ostaci velike antičke uljare, najstarije na Mediteranu.

Ulje s takve lokacije ima dokazano sjajne karakteristike. Vrlo je svježe i naglašeno zeleno, složenog ugodnog mirisa u kojem se pored izražene arome masline isprepliću i mirisi trave, artičoke, rajčice i radiča te u manjoj mjeri zelenog badema i crvenog ribiza. Na okusu je voćnost na maslinu nešto manjeg intenziteta, prevladavaju svježi zeleni osjeti svih gore navedenih osobina uz nešto jače izraženu gorčinu poput zelenog lista i pikantnosti zelenog papra. Vrlo je dobre fluidnosti.

Gastro preporuka: filet divljeg brancina u škartocu, krumpir začinjen mediteranskim biljem; juneći chateaubriand s miješanim povrćem

Sorte: Buža muška, Buža ženska, Buža puntoža i Rosignola

0.5 l

Pošaljite upit za ulje
Dostava u Hrvatskoj je besplatna | Cjenik dostave za zemlje EU
Više od Uljare Vodnjan
ZATVORI

Zatraži ponudu za


*obavezno

Kako bi uspješno pripremili ponudu za vas, potrebno nam je nekoliko podataka:

*opcija
*opcija
*obavezno
*obavezno
*obavezno
*obavezno
*obavezno
*obavezno
*obavezno