Autohtona istarska sorta masline koja se u južnoj Istri tradicionalno nalazi u nasadima uz bužu kao oprašivač. Sitnih je plodova u kojima kao da su koncentrirane ugodne svježe arome zelenog papra, zelene rajčice i divljeg radiča uz naglašen travni miris. Umjerene je svježe gorčine a naglašene pikantnosti i uz bužu čini onu prepoznatljivu posebnost okusa istarskih maslinovih ulja.
Snažno je ulje koje lako ostaje zapamćeno.
Gastro preporuka: izvrsno se slaže s jelima izraženih okusa i slasticama.
Izvrsno se sljubljuje sa jelima od mesa divljači, spremljenim na razne načine: u pećnici ili kuhanjem, uz preporuku da se na već gotova jela doda malo ulja rošinjole.
Nadalje, lijepo se slaže s prženom bijelom ribom, odležanim sirevima kao i sa svim vrstama kremastih slastica i sladoleda.
Sorta: Rosinjola
0.50 l
Pošaljite upit za ulje