Malvazija Moni Emvasis odležano je vino koje je nastalo od sorte Malvazija istarska.
Nakon što je vino osamnaest mjeseci odležavalo u inoxovim tankovima, 50% vina seli se u drvene bačve od 2hl na 6 mjeseci, dok druga polovica ostaje u inoxu. Tako se nakon ukupno 24 mjeseca odležavanja vino punu u buteljke, gdje ono nastavlja sa odležavanjem još godinu dana.
Vino je slamnatožute boje sa laganim zlatnim odsjajima.
Na nosu prevladavau biljne note sa nijansom zvjezdanog anisa i ananasa.
Na okusu vino je nježno, prave strukture koji prati dugotrajan završetak.
Temperatura serviranja: 8 - 10°C
Gastro preporuka: dobro se slaže sa filetoma od brancina i povrćem, te tjesteninom sa kozicama
0.75 lit
Čaša za serviranje: Schott Zwiesel Verbelle Chardonnay CL48,7